Archief

 
15 september t/m 17 november tentoonstelling  
 

JUBILEUMTENTOONSTELLING WAD 20 JAAR

World Art Delft vierde 15 september 2019 haar 20-jarig jubileum. De tentoonstelling werd geopend door de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt. Er zijn een WAD-jubileumboek en een WAD Jubileumkrant verschenen.

Deelnemende kunstenaars: Kartika Affandi, Ad Arma, Jeroen Bechtold, Johny Bogi, Erna Booman, Simone Ten Bosch, Wolfgang Brenner, Lon Buttstedt, Pierluigi Cattaneo, Marisa Cortese, Huibert van Dorp, Frank Eerhart, Yubu Furutani, Sarantis Gagas, Fred Geven, Georgia Grigoriadou, Gaku Hayashi, Nico Hemelaar, Mark van den Heuvel, Seiko Kajiura, Horiki Katsutomi, Chen Li, Zhanhong Liao, Toyin Loye, Kudo Masahide, Yvonne Muizert, Oona Nelson, Toshitaka Nishizawa, Kouji Ohno, Els Otten, Imke Plattel, Jan Radersma, Rodolfo Ríos Zertuche, Valentinus Rommy Iskander, Abdus Salam, Jun Sato, Dodog Soeseno, Gert Strengholt, Bianca Tangande, Roel Teeuwen, Karola Teschler, Budi Utomo, Helen Vergouwen, Anton Vrede, Noriko Yida.

 

 
28 juli t/m 8 september tentoonstelling  
 

PULCHRI BIJ WAD

Leden van de befaamde kunstenaars vereniging PULCHRI Studio zijn te gast bij WAD. Kunstenaars: Harry Arling, Carla de Beus, Lon Buttstedt, Joyce Ennik, Irma den Hartog, Sjef Henderickx, Eric Hirdes, Susan de Kruiff, Cees Post, Jan Radersma, Marieta Reijerkerk, Cees van Rutten, Arthur Stam, Robert Volmer, Anton Vrede en Nies de Vuijst.

 

 
2 juni - 21 juli 2019 tentoonstelling  
 

DELFT BLUE NEW IMAGES II

Delft en Delfts blauw zijn al vier eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ooit telde Delft ruim dertig plateelbakkerijen. Zoals de Porceleyne Fles, die in 1653 werd opgericht. Delfts aardewerk was een goedkoop alternatief voor het gewilde Chinese porselein, dat via de V.O.C. naar de lage landen werd verscheept. Het bracht de stad faam tot ver over de landsgrenzen. Delft behield z’n ijzersterke imago als keramiekstad, ook toen het begin 19 e eeuw mis ging met de aardewerkindustrie. Delft dankt z’n bekendheid in het buitenland aan Delfts blauw. Nog meer dan aan Vermeer en Oranje.  De gouden eeuw herdenken is dus ondenkbaar zonder Delfts Blauw.

10 tot 12 kunstenaars worden geselecteerd en uitgenodigd om in de meimaand van 2019 bij WAD een week te werken met het befaamde Delfts Blauw. Aansluitend volgt een tentoonstelling van deze kunstwerken.

Logies/catering, werkplaats en lezingen vinden plaats bij WAD.

 

 
17 februari - 14 april 2019 tentoonstelling  
 

PORTRETTEN

Na het succes van de tentoonstelling Portretten vorig jaar worden dit jaar de nieuwe stijlen binnen de portretkunst weer ontdekt. Jan Radersma treedt weer als gastcurator op om de portretkunst vorm te geven bij World Art Delft.

Kunstenaars: Erna Booman, Wil Dinslage, Frank Eerhart, Marian Gerrits, Ingrid van der Hoeven, Martin Koole, Paul Legeland, Claudie van der Linde, Steven Luca, Gerdien Ouwehand, Jan Radersma, Jeanne Rombouts, Rupert Spijkerman, Gert Strengholt, Thea Zweerink, Herman Tjepkema, Sabine Vess, Douwe Vosselman, Mieke de Waal, Rogier Walrecht

 

 
1 juli - 2 september 2018 tentoonstelling  
 

VOORBIJ HET VENSTER

Een tentoonstelling op doek of papier waarbij de kunstenaar een eigen visie geeft van een intrigerend landschap ergens in de wereld.  Men kijkt verder dan het eigen blikveld en zet het venster open op de wereld. We zien een savanne of sawa, regenwouden of rivieren, woestijnen of woeste stranden. In ieder geval een landschap dat door de kunstenaar wordt aangeraakt en gevangen in verf, inkt of met mixed media. Een betovering die wij bij World Art Delft mogen ondergaan.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Frans Beerens, José op ten Berg, Susan de Boer, Jessica Knoot, Paula Kouwenhoven, Jan Radersma en Francine Steegs

 
27 mei - 24 juni 2018 tentoonstelling  
 

MERAPI REVISITED

De Merapi is de meest actieve vulkaan van Indonesië in de nabijheid van Yogjakarta op het eiland Java.

In december 2017 heeft World Art Delft voor de tweede maal (sinds 2009) een kunstenaarskolonie rond de Merapi gevormd met beeldend kunstenaars uit Indonesië, Japan en Nederland. De kunstwerken, die hier zijn ontstaan, zijn te zien geweest in de galerie van Kartika Affandi.

World Art Delft presenteert in de maand juni 2018 nieuw werk van dezelfde groep kunstenaars met hetzelfde thema: de prachtige vulkaan Merapi met zijn permanente rookpluim als teken dat altijd waakzaamheid geboden is. Een vulkaan die vernietigt maar daarna nieuwe vruchtbaarheid brengt. Een symbool dat tot overdenking en creativiteit inspireert. L’art pour survivre.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Kartika Affandi, Rommy Iskandar, Toshitaka Nishizawa, Dodog Soeseno, Simone ten Bosch, Helen Vergouwen, Mommi Budut, Tamaar Tóth Varjú, Paula Kouwenhoven, Abdus Salam, Hitoshi Utsumi, Joni Bogi, Els Otten en Jeroen Bechtold.

 

 
8 april t/m 27 mei 2018 tentoonstelling  
 

PORTRETTEN

Eind 2016 bracht Museum De Fundatie een overzicht van 100 jaar portretkunst; uit elk jaar één specifiek (zelf)portret. De portretkunst heeft zich in de laatste eeuw enorm ontwikkeld. We kennen de academisch realistische portretten vanaf Mona Lisa van Leonardo da Vinci tot Rembrandt en Frans Hals. Later ontwikkelde deze kunst zich tot het magisch-realisme, de figuratieve abstractie en zelfs tot pop art. Namen als Carel Willink, Charley Toorop, Brancusi, Malevich, Philip Akkerman, Andy Warhol en Marlene Dumas dringen zich hierbij meteen op. We zien als het ware spiegels van de ziel.

World Art Delft volgt met belangstelling de nieuwe stijlen binnen de portretkunst, waarin ook duidelijk emoties van de kunstenaar tot uitdrukking komen.

Jan Radersma treedt andermaal weer als gastcurator op om de portretkunst vorm te geven bij World Art Delft.

Kunstenaars:
Giovanni Dalessi, Jan van den Dungen, Clasien de l'Ecluse, Ria Franc, Donnie Gerhardus, Marian Gerrits, Hanneke Gommers, Sophie Heijkoop, Marianne van Hest, Monique Klaassens, Claudia van der Linde, Els Otten, Marisa Polin, Anne Roorda, Francine Steegs, Gert Strengholt, Bianca Tangande, Herman Tjepkema, Douwe Vosselman, Lys Vosselman, Jan Vosters

 

 
14 januari t/m 25 februari 2018 tentoonstelling  
 

GETEKENDE DAGEN

14 kunstenaars hebben opdracht gekregen verschillende dagen van de week of een speciale dag te schilderen, een project van Jan Radersma geïnspireerd op de cassette
'de getekende dagen' (2004) van Gerard-Jan de Luij.

Harri Aarts, Jeroen Bechtold, Marieta Reijerkerk, Wia Bouma, Arno Udo, Marten Groen, Claudia van der Linde, Ria Franc, Dodog Soeseno, Jan Radersma, Jan van der Putten, Maarten Ketelaars, Jan van den Dungen en Janneke Hillenaar. 

 
14 januari 2018 voorstelling  
 

CAMILLE CLAUDEL in de schaduw van Rodin met Els Buitendijk

Els Buitendijk vertelt en speelt de tragische levensgeschiedenis van de Franse beeldhouwster Camille Claudel, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin.

Claudel was een groot talent, maar kreeg nooit de erkenning die zij verdiende. Zij trok zich terug uit de wereld en is uiteindelijk door haar familie krankzinnig verklaard.

Gelukkig zijn beelden van haar bewaard gebleven en kunnen we haar kunst bewonderen in het Musée Camille Claudel in Nogent-sur-Seine (Fr).

Els Buitendijk is (hoorspel)actrice en jarenlang tv-omroepster van de NCRV geweest.

locatie: World Art Delft, Rotterdamseweg 205 te Delft
entrée: € 15,- p.p.  /  Vrienden van WAD  € 12,50

 
10 sept. - 30 dec. 2017 voorstelling  
 

MIJN VLAKKE LAND

Hoe het landschap onze cultuur en kunstzin beïnvloedt. Dankzij de specifieke (eigen)aardigheden van ons vlakke land `juicht mijn land, mijn vlakke land’ (vrij naar chansonnier Jacques Brel). Het is dit landschap dat de drijfveer is voor veel kunstenaars om een visie te geven van de lange stroken land met sloten en houtwallen.

 
23 december 2017 - 2 januari 2018    
 

Merapi Revisited

Symposium Merapi Revisited in The Cangkringan Resort & Spa, Yogyakarta, Indonesië.

 

 
zondag 12 november 2017
lezing
 
 

LEZING door FRITS VAN OOSTSTROOM

Lezing door Frits van Ooststroom over de (archeologische en cultuurhistorische) geschiedenis van de Rotterdamseweg e.o. in Delft Frits van Ooststroom is voormalig ontwerpdocent geweest aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische universiteit Delft. Daarnaast is hij mede-oprichter van de Midden-Delflandvereniging en redacteur van de Midden Delfkrant. Van Ooststroom is actief in de natuur- en landschapsbescherming en houdt zich vooral bezig met de cultuurhistorie van Midden-Delfland.

 
11 juni t/m 3 september 2017
tentoonstelling
 
 

KUNST UIT HET DEPOT

Sommige kunstwerken verblijven ten onrechte lange tijd in het depot van World Art Delft. Kunst hoort niet in een depot. De tentoonstelling `Kunst uit het depot’ laat weer het volle licht schijnen op deze kunst. Bovendien heeft het publiek de mogelijkheid om deze bijzondere kunst niet nogmaals bij World Art Delft achter te laten en voor een vriendenprijs de nieuwe eigenaar te worden.

 
5 maart t/m 4 juni 2017
tentoonstelling
 
 

WAD POËZIE 2017

Een intens liefdesgedicht van de Duitse dichter en auteur
Rainer Maria Rilke vormt het hart van de tentoonstelling, dat voor beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland een inspiratiebron is geweest.


Deelnemende kunstenaars: 
Joyce Bloem, Simone Ten Bosch, Wolfgang Brenner, 
Lon Buttstedt, Ank van Engelen, Huib Fens, Els Otten,
Fred Geven, Fotini Hamidieli, Noriko Yida, Anne Verrijt,
Mark van den Heuvel, Horiki Katsutomi, Kees de Kort, Paula Kouwenhoven, Theodore Lalos, Judith Nem’s, Marieke Peters, Imke Plattel, Jan Radersma, 
Leonne Retera, Anne B. Roorda, Helen Vergouwen,
Leonie van Santvoort, Dodog Soeseno, 
Christina Steuernagel, Gert Strengholt, Bianca Tangande

 
8 januari t/m 26 februari 2017
tentoonstelling
 
 

W I N T E R S

Een tentoonstelling onder gastcuratorschap van beeldend kunstenaar Jan Radersma. Hij heeft 7 vrouwelijke en twee mannelijke kunstenaars uitgenodigd een beeld te geven van een winterse sfeer. Wij noemen: Annet Bakker, Gertrude Beker, Ageeth Boermans, Pieternel Dekkers, Petra Jacobs, Monique Klaassens, Rozemarijn Nelissen, Henk Eikenaar en Jan Radersma zelf.

 

 
10 september t/m 23 december 2016
tentoonstelling
 
 

Over Bruggen en Verbinden

De Delfste student Rafail Gkaidatzis ontwierp de Symbio brug, een verbinding tussen stad en natuur. Naar aanleiding hiervan hebben verschillende kunstenaars dit thema in grote variëteit vormgegeven. Fred Geven, Jan Moerbeek, Jan Radersma, Jessica Knoot, Paula Kouwenhoven, Mark van den Heuvel, Bertus de Veth, Helen Vergouwen, Toshitaka Nishizawa, Kudo Masahide, Simone ten Bosch en Els Otten. Bij deze tentoonstelling verschijnt een catalogus waarbij gedichten gepubliceerd worden van Carola Eijsenring, die zij speciaal voor de werken heeft geschreven..

 
1 oktober t/m 2 december 2016
tentoonstelling
 
 

De Koe in de Mix

Op 1 oktober om 10:30 vindt de opening plaats van de dag van het Polderlandschap in De Galerie met de fototentoonstelling DE KOE met Cas Oorthuys en Hans van der Meer uit de serie De Mix. In deze bijzondere expositie van twee vooraanstaande fotografen staat de koe in het Nederlandse landschap centraal. Historische foto’s van Oorthuys en recent werk van Van der Meer nemen de bezoeker mee naar het boerenerf. De twee series laten zien dat het landschap en de melkveehouderij de afgelopen zeventig jaar ingrijpend zijn veranderd. Op uitnodiging van De Mix en het Nederlands Fotomuseum maakte Hans van der Meer een fotoserie geïnspireerd door het beroemde fotoboek Rundvee (1948) van Cas Oorthuys. Meer info: www.demixfotoprojecten.nl.

 
10 juli t/m 28 augustus 2016
tentoonstelling
 
 
"Indische zomers" met Jan Radersma en gedichten van Carola Eijsenring

Jan Radersma en Carola Eijsenring zijn respectievelijk beeldend kunstenaar en dichter, die hun roots duidelijk in het voormalig Nederlands-Indië hebben. Hoewel ze met hun leven en hun werk verankerd zijn in Nederland is soms nog iets te merken van hun cultureel diverse achtergrond. In deze tentoonstelling gaan ze met elkaar in dialoog en laten een tastbare spiegeling zien in de sfeer van Indische zomers.
In woord en beeld.

 
5 juni t/m 10 juli 2016
tentoonstelling
 
 
In het licht van Vermeer

Delft viert dit jaar haar Vermeerjaar. Het beroemde ‘Het Straatje’ van de Delftse kunstenaar Johannes Vermeer is van maart tot medio juli 2016 door het Rijksmuseum in Amsterdam tijdelijk ondergebracht in Museum Prinsenhof in Delft. In dit kader brengt World Art Delft een speciale ode aan deze stadgenoot uit de Gouden Eeuw. Een zevental hedendaagse beeldend kunstenaars tonen ons dat ook zij een koel, helder licht kunnen laten schijnen over hun evenwichtige composities. Kortom, wij verwachten pareltjes van beeldende poëzie. De deelnemende kunstenaars zijn: Horiki Katsutomi, Giovanni Dalessi, Donnie Gerhardus, Kees de Kort, Hanneke Gommers, Dodog Soeseno en Frank Eerhart.

 
6 maart - 29 mei 2016
tentoonstelling
dag van de dichter
educatie
 
 

WAD POËZIE 2016

In deze 9e editie van het project over poëzie en beeldende kunst valt de nadruk op de Japanse dichtkunst en met name de haiku. Hij is een vorm van poëzie in drie regels, telkens met een schema van 5-7-5 lette rgrepen. Vaak wordt hierin vanuit een zen-inspiratie een observatie van de wereld beschreven, meer specifiek van de natuur. World Art Delft zal een haiku van meester-dich ter Matsuo Bashõ doorgeven aan een groep beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. De tentoonstelling die hieruit voortkomt, laat de inspiratie van de kunstenaars z ien die zeker net zo onsterfelijk zal zijn als de poëzie van Bashõ. In deze periode confronteren wij jongeren eveneens met de Japanse poëzie en als finissage vindt een Da g van de Dichter plaats met en voor allen die van kunst en poëzie houden. 
 
10 januari - 28 februari 2016
tentoonstelling
 
 

WINTERGASTEN

Gastcurator en beeldend kunstena ar Joyce Bloem krijgt de gelegenheid haar eigen tentoonstelling samen te stellen. Thema hiervan is ‘Van groei naar bloei’, waardoor we het wezen van kunst en de kunstenaa r te zien krijgen. Het belooft een project te worden met interessante gasten.

 
27 september - 21 december 2015
tentoonstelling
educatie
 
 

Landwaarts
Opening 27 september - 15 uur

Leve n is voortdurend je horizon verleggen. Er is geen lijn, geen grens aan de horizon. Een landschap leert ons dat het leven telkens vanuit een ander perspectief gezien kan w orden. In de loop van generaties hebben mensen de natuur proberen te beheersen en naar hun hand te zetten. Ondanks het feit dat een landschap in onze tijd meer een gebied is geworden, blijft het een drager van herinnering en gelaagdheid. Het brengt ons in contact met ons verleden. Het ontroert en verwondert en geeft ons inzicht.
Bij de keuze van het project Landwaarts willen wij het landschap laten spreken. Hoe is het land in de historie gebruikt en wat kunnen wij ontdekken en leren van de vroegere b ewoners van het gebied. Beeldend kunstenaars hebben het landschap verbeeld in hun kunstwerken, die bij World Art Delft te zien zijn in de gelijknamige tentoonstelling.
Voor jongeren is de mogelijkheid om het landschap in zich op te nemen en die indrukken en emoties in de open lucht te verwerken in een schilderij of tekening.
Er zijn schilderijen en beelden te zien van Nico Hemelaar, Jan Radersma, Anna Potter, Yves Beaumont, Frank Eerhart, Imke Plattel, Sjoukje Iedema en Paula Kouwenhoven.

 
april 2014- juli 2015
Educatie
 
 

Monument voor de toekomst
Een imposant educatief project waarbij jongeren van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs worden uitgenodigd hun beeld of droom te schetsen van de toekomst. Dat kan aan de hand van tekening en, film, poëzie, een muziekcollage of een brief, die in hoge bamboestammen worden opgeborgen (opgerold of op een usb-stick). Het wordt een woud van bamboe stammen rond d e locatie van World Art Delft. Deze jongeren kunnen later zelf hun wensen en dromen in deze stammen opnieuw bekijken via een speciale QR code.
Bertold Brecht zei he t eens zo mooi: ‘Alle kunsten leveren een bijdrage aan de grootste kunst van alle: levenskunst­ de kunst het leven te leven.’Zou deze gedachte jong volwassenen op een cre atieve wijze kunnen stimuleren hun toekomst, en dus die van onze aarde, te beschouwen en er een persoonlijke vorm aan te geven ? Het is een samenwerkingsverband met Stichting Land Art Delft.

meer informatie volgt

 
14 juni - 13 september 2015

tentoonstelling

 
 


Zomergasten
World Art Delft v indt nu de tijd rijp om van één van de coryfeeën uit haar stal. Dodog Soeseno, zijn studenten aan u te presenteren. Het zijn volwaardige autonome beeldend kunstenaars die de hand van de meester hebben weten om te zetten naar een persoonlijk kunstenaarschap.

 
1 maart - 31 mei 2015

tentoonstelling
dichtersevenement
educatie

 
 


WAD Poëzie 2015
‘Sch ilderkunst is woordloze poëzie en poëzie is schilderkunst met de gave van taal’ (Simonides, Griekse dichter 556-468 v. Chr.)

Het beproefde model van World Art Delft/WAD doet voor de achtste keer dienst in 2015. Beeldend kunstenaars laten zich inspireren door een gedicht uit de wereldpoëzie die WAD heeft geselecteerd. In 20 15 is het 70 jaar geleden dat de vrede is hersteld na 5 jaren wereldoorlog. Vandaar dat WAD deze editie een wijsheid van de Franse schrijver André Gide uit zijn boek De I mmoralist wil meegeven:Zich weten te bevrijden is niets; vrij kunnen zijn, dat is het moeilijke.’
World Art Delft heeft in 2015 gekozen voor een gedicht dat de vrede sgedachte breed uitdraagt en als inspiratiebron dient voor de deelnemende beeldend kunstenaars: Vrede’ van onze grote Nederlandse dichter Leo Vroman.

D ichters evenement 31 mei 2015, aanvang 15 uur
31 mei een Middag van de Poëzie met optredens van dichters, kunstenaars, kinderen en musici.

 
1 februari - 22 februari 2015
tentoonstelling
 
 

De keuze van......
Voor deze tentoonstelling is een keuze gemaakt uit de kelders van World Art Delft door de AMBASSADEURS VAN WORLD ART DELFT.
Het betreft vijf goede Vrienden van WAD die hun enthousiasme met het huid ige en een toekomstig publiek willen delen en, waar mogelijk, de missie van WAD willen uitdragen.
De ambassadeurs zijn: Rita Verbruggen, Pepita Duijnstee, Anke Rusch , Willem Duker en Kees van den IJssel.

 
21 september 2014 - 25 januari 2015
tentoonstelling
 
 
BSG88

Opening 21 september, 15 uur.

BSG88 toont ons de vitale kunst van drie kunstenaars waarin landschap, verstilling en symboliek componenten zijn van elk apart en alle drie tezamen. Het is de kunst va n Paula Kouwenhoven, Dodog Soeseno en Ann Derkx.

 
15 juni - 17 augustus 2014
galerie
 
 

Gezichtsvelden
Dubbeltentoonstelling van Jan Radersma en Frank Eerhart

Jan Radersma is al eerder bij World Art Delft te zien geweest: ti jdens het poëzieproject over de Griekse dichter Kaváfis en tezamen met Nico Hemelaar. Zelf zegt hij over zijn werk: Het gaat in mijn werk om het benutten van kansen, gewo on opletten en om je heen kijken.’ Zijn werk balanceert op de grens van figuratie en abstractie en toont ons een verstild landschap.
Hij heeft onder meer geëxposeer d in Pulchri (Den Haag), Galerie Clement (Amsterdam) en het Art Hotel (Eindhoven).

Frank Eerhart is ooit begonnen als leraar Nederlands en als opric hter-directeur van Stichting Plint die poëzie en beeldende kunst laagdrempelig aan de man brengt via kussenslopen, kaarten en servetten. Zelf combineert Eerhart graag poë zie met beeldende kunst. Hij schrijft gedichten en maakt voor zijn beelden gebruik van gevonden voorwerpen. Door minimale ingrepen ontstaan gestalten die herinneringen op roepen aan dingen die voorbijgaan.

Hij heeft solo en groepstentoonstellingen gehad in o.a. De Meerse (Hoofddorp), De Kunstkamer (Hoogeloon) en het Centraal Museum (Utrecht)

 
2 maart - 9 juni 2014
WAD Poëzie VII
 
 

De zevende editie van een beproefd model over kunst en poëzie. Beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zich in deze aflevering inspireren door het gedicht ‘De Albatros’ van Charles Baudelaire, dat in zijn bundel Fleurs du Mal is opgenomen. Het is een hoogtepunt uit de Franse poëzie en tegelijk een metafoor voor de dichter, die door het volk geminacht wordt zodra hij uit zijn ivoren toren komt.

De tentoonstelling vormt de basis voor een educatieproject voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Deelnemen de leerlingen laten zich inspireren tot het maken van een nieuw gedicht. Later zullen deze gedichten worden opgehangen in een boom, waarmee men bijdraagt aan de beeldentu in van World Art Delft. Deze installatie zal worden opgeluisterd door een performance van een dichter.
Tevens vindt een ‘L’après-midi de la Poésie’ (Middag van de Po ëzie) plaats. Het wordt een wandelroute met gedichten bij sculpturen en schilderijen met dichters, kunstenaars en musici.

25 mei 2014 dichtersevenement

 
26 januari - 23 februari 2014
Verkoop tentoonstelling
 
 

Topkunst voor een vriendenprijs
Tijdens deze maand zal kunst van verschillende kunstenaars te zien en te koop zijn, die de afgelopen jaren bij WAD hebben deelgenomen aan symposia.

De opbrengst van de verkoop ko mt volledig ten goede aan de bijzondere projecten van WAD.
 
 
8 december 2013- 19 januari 2014
galerie
 
 

Shadows of Forgotten Things
In de galerie Denis Ichitovkin
(foto realisme) en Vladimir
Dukhovlinov (abstract) met
Russische kuns t.

8 december opening met optreden
van Davai Perkusion

 
15 september - 24 november 2013
solo tentoonstelling
 
 

Paula Kouwenhoven
Ter gelegenheid van 4 decennia kunstenaarscha p presenteert World Art Delft een solotentoonstelling van Kouwenhoven's werken uit de laatste 2 jaar.

 

 
5 mei - 25 augustus 2013
galerie
 
 

Tentoonstelling van de resultaten van het 'kunst op papier' symposium
In de Voetsporen van Schoonhoven

Educatie project voor scholen v/a eind mei 2013
 
14 - 21 juli 2013
symposium
 
 

Landschap als Geheugen II
(een LAD organisatie)

Samen onderzoeken beeldend kunstenaars het eigen geheugen van het eigen landschap en probeert men oog te krijgen voor de poëzie van het landschap.

 
25 mei 2013
belevingstuin
 
 

Op deze datum zal de Belevingstuin officieel worden opengesteld door wethoud er Stephan Brandligt van de Gemeente Delft met een aantal duurzame activiteiten.
 
28 april 2013 Dichtersevenement  
 


WAD Poëzie afsluiting
Afsluiting met dichters en kunstenaars in de binnen- en buitenlocatie en in het kader van het Jaar van het Voorlezen wordt er voorgele zen door een junior en senior.

 

 
2 mei 2013
Watermerk maken
 
 

Een primeur
Op 2 mei om 19.00 koppelen kunstenaar s van het WAD symposium hét technisch wonder van de 21e eeuw: de 3d printer aan het technisch wonder van de middeleeuwen: papier.

 
28 april - 5 mei 2013
symposium
 
 

Het symposium vindt plaats op het terrein van WAD. Beeldend kunstenaars proberen met elkaar papier te (her)ontdekken en op eigentijdse wijze in de voetsporen te treden van de beroemde Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven sr, die de kunst van/met papier op een hoog niveau heeft gebracht.

 
27 januari - 28 april 2013
galerie
 
 


WAD Poëzie
Zesde editie van het poëzieproject van World Art Delft met de formule: gedichten inspireren beeldend kunstenaars, die op hun beurt weer anderen ( vooral jongeren) inspireren tot het maken van nieuwe gedichten.

Educatie project voor scholen v/a februari
 
16 september - 23 december 2012
beeldentuin
 
 

'landscape as a memory'
De tentoonstelling laat het resultaat zien dat beel dend kunstenaars tijdens het werklaboratorium in juli hebben onderzocht en gecreëerd.

Het landschap anno 21e eeuw door kunstenaars anno nu. Vanuit een cultuurhistorisch besef heeft men vormgegeven aan de oneindigheid en eeuwigheid van het landschap. Men heeft de natuur ondergaan, men is de natuur zelf geworden. De tentoonstelling is een levensboek geworden die ons een weg biedt naar een landschap achter de horizon. Een toekomst die ons wacht.

 
16 september - 23 december 2012
galerie
 
 

'HORIZONT'

In deze tentoonstelling komen de drie kunstenaars Nico Hemelaar - Paula Kouwenhoven - Jan Radersma als evenwijdige lijnen bij elkaar op een horizon.

 
     
 
 
7 juli - 26 augustus 2012
Nieuwe dat um:
?
Exchange
 

In de zomer van 2011 heeft op initiatief van World Art Delft een aantal beeldend kun stenaars uit Nederland en Japan zich verzameld op een van de Okinawa eilanden in Japan.

Uit dit laboratorium borrelt en pruttelt uiteindelijk het nieuwe produ ct…Exchange, de tentoonstelling.

Door vertraagd transport en beschadiging van de werken tijdens transport is besloten deze tentoonstelling te annuleren.
 
7 juli - 15 juli 2012
Working Lab - Het Landschap als geheugen
 
 

Het landschap fascineert en intrigeert op verschillende niveaus. In de beeldende ku nst is het een belangrijk thema en een voortdurende bron van inspiratie.
Tijdens dit working lab verblijven beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland een week bij World Art Delft die de faciliteiten van een werklaboratorium biedt.

 
27 mei - 24 juni 2012
Nico Hemelaar en Jan Radersma
 
 


Duo tentoonstelling van 2 Nederlandse kunstenaars

 

 
28 januari - 29 april 2012
WAD Poëzie
 
 

28 januari, 19 uur - 'Avond van de Poëzie'

Poëzie als voedsel voor de ziel maar ook als bron van emotie voor kunstenaars. Bron van inspiratie voor dit project is het gedicht Nazomer´ van Lucebert.

 
22 januari 2012
muziek
 
 

Zigeunerorkest Siperkov
aanvang 14.30 uur

 
27 november 2011 - 15 januari 2012
Midnight Constellation
 
 

Een tentoonstelling met werken van Paula Kouwenhoven, Masahide Kudo en Dodog Soeseno. De kunstwerken hebben al een reis met exposities gemaakt naar Italië, Japan, Duitsland, Griekenland.
Een reis die eindigt bij World Art Delft met gast kunstenaars A postolos Kotoulas en Mischa Björkroos
Het is een tentoonstelling waarbij ons tekens en beelden worden getoond die ons bewust maken van de kosmos en onze bescheiden plaats daarin.

 
11 - september - 27 november 2011
WAD Sculptures II
 
 

Beelden van  internationale kunstenaars geplaatst in de WAD beeldentuin.
Dit dient ook als aanzet tot het plan Land Art Delft.
 
november 2011
Jeugd Natuur Activiteiten
 
 

5 november - Natuurwacht Delft "wilgen knotten"

11 november - Dag van d e duurzaamheid
 
11 september - 6 november 2011
Dodog Soeseno
 
 

Solo tentoonstelling, overzicht van zijn werk van de afgelopen jaren.
 
26 juni - 28 augustus 2011
Made in Italy
 
 

Groepstentoonstelling van 3 Italiaanse kunstenaars; Marisa Cortese, Chen Li en Pierluigi Cattaneo
 
30 mei - 19 juni 2011
Delft Blue, new images
 
 

Expositie van werken van 10 nationale en internationale kunstenaars die een wee k samen hebben gewerkt om het Delfts Blauw nieuwe vormen te geven. 
 
5 juni 2011
Concert
 
 

De Bezetting Speelt - Zomer Galerieconcert

De Nederlandse componist Rudolf Escher staat centraal in dit programma,
geflankeerd door een van zijn grootste voorbeelden: Maurice Ravel

Ravel – Introduction et Allegro
Escher – Sinfonia per Dieci Strumenti

Toegang: € 12,50 (Toegang WADvrienden € 10,00)

 
29 januari - 29 april 2011
WAD Poetry Project IV
 
 

Exhibition of artwork inspired by the poem
‘Ithaca’ of the Greek poet Konstantino s Kaváfis.
 
29 april 2011 - 11 uur
Concert
 
 


World Art Delft sluit het WAD Poetry Project IV met muz iek en poëzie af op vrijdag 29 april 2011: de geboorte- èn sterfdag van Kaváfis.
We maken een muzikale reis door drie landen waar de dichter (eind 19e, begin 20e ee uw) heeft geleefd: Turkije, Engeland en Egypte.

Entree € 15,00: voor WAD Vrienden € 10,00

 
29 januari 2011
Nacht van de Poëzie
 
 

Start van de vierde editie van een grootschalig project gestoeld op de gedichtend ag, landelijk georganiseerd door Poetry International. De avond zal gevuld zijn met kunst en poëzie. 
 
7 november 2010 - 16 januari 2011
Art20
 
 
Small works with a huge effect

In 2007 a cycle of an exhibition on small artworks (20x20 cm) started in Hungary under the title ‘Art 20’. Through the years many galleries, centres and academies throu ghout Europe have presented these works.

Originally it is an initiative of Karola Teschler, president of the European Artists Ass ociation in which artists of 25 nationalities in Europe are united.

World Art Delft will present this exhibition in Delft (The Netherlands) completed with some artists from Asia.
 
12 september - 28 november 2010
WAD Sculptures
 
 

Het concrete doel van ‘WAD Sculptures’ is de ontmoeting van de mens met de na tuur d.m.v. kunst.
Een mens moet toch altijd wel een verlangen naar de natuur behouden: meeleven met en oog hebben voor de natuur kan het eigen leven inspireren. Zij kan rust en harmonie bieden en laat je ook op een andere manier naar het leven kijken. Alle seizoenen door.

 
12 september - 31 oktober 2010 (verlengd)
Marisa Polin
 
 
'(Not) guilty'

Marisa Polin is working now from Mexico to c omplete her new series.

 
25 juli - 5 augustus 2010
'Canton Contemporary/
South Elements'
 
 
Hedendaagse beeldende kunst uit Canton (China)

Curators: Yang Xiao Yan en Willem Offenberg.

Kunstenaars: Liang Qiangli - Pan Yuchuan - Xue Jiye - Zhang Wei - Li Tao - Zhou Qinshan - Zhu Donghui - He Jianch eng - Song Guangzhi - He Guirui - Gao Jie.

 
20 juni - 19 juli 2010
Sarantis Gagas
Wolfgang Brenner
 
 
Where I am now

Duo tentoonstelling van de Griekse kunstenaar Sa rantis Gagas en de Duitse kunstenaar Wolfgang Brenner.

Opening zondag 20 juni 12:00uur

 
11 april - 30 mei 2010
Kies uw Kunst
 
 
Vrienden kiezen uit de collectie van WAD.
Ten behoeve van fondswerv ing voor World Art Delft kunnen vrienden in de vorm van een donatie aan het vriendenfonds voor een vriendenprijs een kunstwerk verwerven.

30 mei 2010 slotveili ng door veilingmeester Joost Verhoeff.
 
11 april 2010 - 11 uur
Galerie concert
 
 
De Bezetting Speelt – 'La France enchantée'
Entree € 12,50
Het dynamische en veelzijdige ensemble De Bezetting Speelt (DBS) bestaat uit jonge musici. Samen verkennen zij kamermuziek voor grotere bezettingen maar ook kleine com binaties komen aan bod.
De strijkers en blazers van DBS zijn vast of freelance verbonden aan de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het C oncertgebouworkest, het Residentieorkest, de Marinierskapel, de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Brabants Orkest.
 
1 februari - 30 april 2010
Dichter bij Delft III
 
 
Tentoonstelling 'WAD dichter bij Delft III'
Een groep inte rnationale kunstenaars laat aan de hand van een gedicht van Remco Campert zien welke interpretaties en uitvoeringen één gedicht in beeldende kunst tot gevolg heeft.
 
30 januari 2010 - 21 uur
Nacht van de poëzie
 
 

'Nacht van de poezie' met o.a. Remco CampertDerde editie van een grootschalig project gestoeld op de gedichtendag, landelijk georganiseerd door Poetry International.

Optredende dichters zijn ondermeer Remco Campert, Tsead Bruinja, Edwin de Voigt, Merel Hutten, Mohammed Abuleil, Alexander Franken, Mart Brok, Toyin Loye en Niek Satij n.

Opening van de tentoonstelling 'WAD dichter bij Delft III'
Een groep internationale kunstenaars laat aan de hand van een gedicht van Remco Campert z ien welke interpretaties en uitvoeringen één gedicht in beeldende kunst tot gevolg heeft. De tentoonstelling wordt geopend tijdens "De Nacht van de Poëzie" op 30 januari 2010 .
 
24 januari 2009 - 11 uur
Vrienden voor WAD
 
 

Presentatie 5th WAD symposium boek

 

Officiële presentatie van het boek:
'5th WAD symposium 2009 - Homage to Delft/
Art and Technique' aan de vrienden van WAD.
 
5 september - 31 december 2009
4DELFT
 
 
tentoonstelling Art & Technique 4DELFT

 

 

 

 

 

 

 

30 internationale kunstenaars tonen hun visie op de stad Delft in de tentoonstelling genaamd:
'Art & Technique/Homage to Delft'.
De kunstwerken zijn gemaakt tijdens het WAD 5th international art symposium.

 

 
20 december 2009 - 1 januari 2010
Art under the Volcano
 
 
Symposium
Symposium voor internationale kunstenaars in het gebied van de Merapi vulkaan in Indonesië.
 
 
27 september - 18 oktober
Chinese Tekens
 
 
Expositie
In samenwerking met Galerie van B, ESTeeLIE contemporary en World Art Delft, is deze bijzondere tentoonstelling tot stand gekomen. We nodigen u van harte uit het werk van de verschillende Chinese e n Nederlandse kunstenaars te komen bekijken. De verschillende materialen en technieken geven een boeiend beeld van beeldende kunst en cultuur uit China en geïnspireerd do or China.
Kunstenaars:Dick Stapel, Fenmei Hu, Liu rne, Ma Hui, Peter Dumas, Simone Ten Bosch, Sylvie Overheul, Yan Jie, Zhanhong Liao, Zhongnai Han.

  
2 - 9 augustus 2009
5th WAD Symposium
 
 
Art and Technique
In navolging van voorgaande jaren wordt er een symposium georganiseerd voor studenten van de TU Delft

Het thema v oor 2009 is:
"Art and Technique".
Homage to Delft
Internationaal kunstenaars Symposium
In het kader van 'Delft Cultuurstad 2009' wordt er een internationaal symposium geor ganiseerd, waarbij kunstenaars ter plekke kunst ontwikkelen rondom het gegeven thema 'Homage to Delft' voor de tentoonstelling '4DELFT'.
 
2 - 30 augustus 2009
Zustersteden Delft
 
 
Delft; Art and partner cities
Tentoonstelling van werken van kunstenaars afkomstig uit de zustersteden van Delft.

 

Aarau (CH): Roman Brändli, Sadhyo Niederberger
Kfar Saba (IL): Dina Levy, Dina Smadar
Adapazari (TR): Murat Altug Balcioglu, Fatos Çelebi
Freiberg (DE): Ro lf Büttner, Christian Domke
Delft (NL): Henk Molenaar, Hanny Reneman
 
2 augustus 2009 - 11 uur
Zustersteden Delft
 
 
Tentoonstelling kunstenaars zustersteden Delft
Opening van de overzichtstentoonstelling van werken van kunstenaars afkomstig uit de zustersted en van Delft.
 
21 juni 2009
10 jarig jubileum WAD
 
 
WAD jubileum
Viering van het 10 jarig jubileu m van Stichting World Art Delft samen met Margreet Dolman en drie gasten die bijzonder zijn voor WAD.
- prof. dr. ir. J.T. Fokkema
  Rector-magnificus TU Delft< br />- mevrouw A. Mol
  projectadviseur Fonds 1818
- mevrouw drs. D.H.A.C. Lokin
  directeur Gemeentemusea Delft
 
20 juni 2009, 13 tot 16 uur
Midden-Delfland Dag
 
 
Delftse Natuurwacht
Met activiteiten va n de Delftse natuurwacht zoals prehistorische workshops, belevingswandeling, gedichten en verhalen.

 

De Delftse Natuurwacht heeft naar een ontwerp van Paula Kouwenhoven op het terrein van WAD in 2008 Stonehenge nagebouwd van wilgen. Rondom deze 'willowhenge' worden van 1 3.00 tot 16.00 uur (pre)historische activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zij kunnen meedoen aan verschillende workshops, zoals touw twijnen, muziekinstrumenten, hout skooltekeningen en sieraden maken.
Een deskundige natuurgids zal op en rondom het WAD een belevingswandeling houden: de hoogstamboomgaard, de eeuwenoude knotwilgen e n de wilgen-stonehenge in wording. Er worden gedichten voorgedragen bij de monumentale Es op het filosofeneiland en een boomverhaal bij de willowhenge. Deze activiteiten zijn gratis. Er valt ook te genieten van koffie, thee met warm appelgebak.

 

     » voor meer informatie: bel 015 -285 01 24
     of www.natuurwacht.nl

 

 
mei 2009
Katsutomi Horiki
 
 
Overzichtstentoonstelling
Solotentoonstellin g van de Japanse kunstenaar Katsutomi Horiki.
 
maart, april 2009
Educatie
 
 
"Een beeld van een gedicht"
Edu catief programma waarbij leerlingen aan de hand van de tentoonstelling "WAD Dichter bij Delft II" spelenderwijs leren omgaan met beeldende kunst en poëzie.
 
8 april 2009
Kweek van de Poëzie
 
 
Speciaal voor kinderen
Een midd agvoorstelling speciaal voor kinderen, uitgevoerd door Simone Ten Bosch, naar de verhalen van Toon Tellegen.

 

 

 

 
februari, maart, april 2009
WAD Dichter bij DELFT ll
 
 
2e editie
In 2009 willen wij de trad itie voortzetten door in de maanden februari, maart en april verschillende activiteiten te organiseren. Het zal een mix zijn van beeldende kunst, poëzie en educatie rondo m de tentoonstelling 'WAD Dichter bij Delft II'.
De tentoonstelling zal geopend worden in de "Nacht van de Poëzie".

 

www.delft.nl?cultuurja
ar2009
 
augustus - december 2008
Recycle Art
 
 
Wellicht kan er in de nabije toekomst anders ontworpen worden, z odat er geen afval meer over blijft. Maar voorlopig is dit nog niet het geval. Daarom besteedt World Art Delft in 2008 aandacht aan het thema Afval en het hergebruik hier van.

 
6 juni 2008
Prokkeldag
 
 
Vanaf 2007 zal jaarlijks in de maand juni de Verstandelijk gehandicapten 2daagse plaatsvinden. Het doel van de 2daagse is om het contact tussen de verstandelijk gehandicapten en de samenleving te b evorderen. Het worden dagen ván en vóór mensen met een verstandelijke beperking.
www.prokkel.nl 
1 juni 2008, 15 uur
Royal Delft Tour 2008
 
 
Hetzelfde concert op verschillende locaties in Delft
"Verb ondenheid" is het centrale thema in de voorstellingen van Jantienke Gelderman. Zij maakt lijnen door tijden heen, verbindt verschillende culturen en werkt met het contact tussen mensen. Door 5 keer hetzelfde concert op verschillende mooie plaatsen in Delft (waaronder op 1 juni bij WAD) te spelen, maakt zij een verbinding met locaties in d e stad: zij rijgt ze aan elkaar als parels aan een ketting.

 

Het contact tussen mensen als poëtisch-muzikaal gegeven.
Daar gaat dit soloprogramma voor altsaxofoon en video over.

 

 
11 april 2008 Kweek van Poëzie  
 
Jong geleerd, oud gedaan, een gedichtje voor het slapen gaan.
Met dit motto in de hand worden op vrijdagavond 11 april kinderen van 7 tot 10 jaar ged ichten voorgelezen. In de hoop dat door het horen van luisterrijke kinderpoëzie toekomstige dichters worden gekweekt.
Kinderen die in pyjama bij het World Art Delft aan de Rotterdamseweg 205 aankloppen mogen gratis naar binnen. Onder het genot van een kop warme chocomelk en een plak koek worden de kinderen van 19.00 tot 20.00 uur voo rgelezen door Christiaan Mooiweer en studenten van de Technische Universiteit Delft.
Deze activiteit wordt georganiseerd door: WAD - World Art Delft, Literair Evene mentenbureau Rode Ruiter en het sport en cultuurcentrum TU Delft en sluit aan op de nacht van de poëzie die eerder werd georganiseerd.

 
februari 2008 Dichter bij Delft  
 
Gedichtendag, landelijk georganiseerd door Poetry Internationa l, heeft nog geen wortels in Delft. Gestimuleerd door enthousiaste poëten die graag zien dat Delft zich ook aansluit bij Poetry activiteiten, slaan World Art Delft, Cultu reel Centrum TU Delft en Literair Evenementenbureau Rode Ruiter de handen ineen om elk vanuit haar eigen discipline en deskundigheid Delft een evenement rijker te maken.

 
november 2007 Re-Identification  
 
In november is er in het World Art Delft een grafiektent oonstelling te zien met werk van kunstenaars uit drie landen: Japan, Canada en Nederland. De expositie was eerder te zien op diverse locaties in Japan, en maakte in 2005 deel uit van de Triënnale van Yokohama.
 
augustus 2007 Sculptures for Nature  
 
Sculptures of Nature is een kunstproject om jongeren in aanraki ng te brengen met de verschillende aspecten van de natuur. Centraal in dit project is de verbinding die WAD de komende jaren wil aanbrengen met de natuur. De natuurlijke omgeving als inspiratiebron voor kunst en kunsteducatieve projecten.
 
augustus 2007 Borstbeelden  
 
24 bevriende, internationale, bekende beeldend kunstenaars ko men van 3 tot 7 augustus een extra lang weekend samen bij World Art Delft en ontwikkelen een kunstwerk.
De deelnemende kunstenaars zijn geheel vrij in hun wijze van interpreteren en verbeelden, als het werk maar gerelateerd is aan het onderwerp en het binnen de kaders van de beschikbare ruimte blijft. Het is zowel mogelijk werk in he t platte vlak te ontwikkelen als om ruimtelijk werk te maken.

De inspiratie is het herstel na borstkanker, leven met borstkanker en de consequenties van de zi ekte in de betrokken families en de maatschappij.
 
april/augustus 2007 WAD Aqua  
 
In de zomer van 2006 is het project WAD AQUA van start gegaan. Er heeft onder andere een symposium plaatsgevonden met het thema WATER, waar Kunstenaars uit Bulgarije, China, Giekenland, Duitsland, Nigeria, Indonesië en Nederland aan hebben deelgenomen.
 
3 dec 2006
/m 25 feb 2007
Hedendaagse kunst uit
Sint-Petersburg
 
 
Sint-Petersburg: de oude tsarenstad aan de Neva, in 1703 gest icht door Peter de Grote als venster op het westen en gedurende 200 jaar de tsaristische hoofdstad van Rusland.
 
Sept 2006 Outsiders worden insiders  
 
De term outsider art , of art brut -de naam die Jean Dubuffet aa n de stroming gaf, geven wij aan de beeldende kunst ontwikkeld door verstandelijk beperkten. Deze werken vertonen een ongecultiveerde en spontane expressie en geven een b eeld van een kunstenaar die buiten de maatschappij staat en vormelijk vernieuwend is.
 
Mei 2006 Het licht op Saskia  
 
Rembrandtjaar 2006
In dit initiatief zullen 4 0 internationale kunstenaars en 50 outsider kunstenaars een kunstwerk tentoonstellen waarbij Saskia van Uylenburg de vrouw van Rembrandt het onderwerp zal zijn.
 
Februari 2006 Netherlands - Australia - A lot of dots  
 
Tentoonstelling van hedendaagse aboriginal kunst in het kader va n 400 jaar betrekkingen tussen Australië en Nederland.
 
Juli 2005 Marokko - 400 jaar vriendschap  
 
Een overzicht van schilderijen en beelden van hedendaagse Marokkaa nse kunstenaars uit Marokko en Nederland, samengesteld en ingericht door Paula Kouwenhoven (directeur en conservator van World Art Delft) in de grote zaal.
 
Mei 2005 Symposium - Reconstruction of the New  
 
Het symposium heeft als doel het onderzoek van hedendaagse kunst enaars naar "de vrijheid en haar grenzen in de wereld van de kunst" centraal te stellen. In welke mate bepaalt die "vrijheid en haar grenzen" het klimaat waarin kunst kan ontstaan? Hoe onderzoekt en ontdekt de hedendaagse kunstenaar de eigen vrijheid en haar grenzen? Is hij zich er van bewust en hoe exploreert hij zijn eigen vrijheid en h aar grenzen?
 
Februari 2005 Bevrijding - Reconstruction of the New  
 
De tentoonstelling "BE Vrij Ding/ LIB E Ration" laat van 6 febr uari 2005 tot en met 29 mei 2005 in het World Art Delft het werk van 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland zien. Een selectie van deze kunstenaars zullen mee doen aan het symposium: BE Vrij Ding/ LIB E Ration, "Reconstruction of the New".
 
Februari 2004 Wereldvrouwen  
 
World Art delft organiseert van 29 februari tot en met 30 ju ni de tentoonstelling Wereldvrouwen.

De opening werd verricht door Marion Bloem een van de deelnemen de kunstenaars, 14 Vrouwelijke kunstenaars uit 12 verschillende landen participeren in deze tentoonstelling.