Verwacht

Zondag 17 februari t/m 14 april

PORTRETTEN

PORTRETTEN

Na het succes van de tentoonstelling Portretten vorig jaar worden dit jaar de nieuwe stijlen binnen de portretkunst weer ontdekt. Jan Radersma treedt weer als gastcurator op om de portretkunst vorm te geven bij World Art Delft.

Kunstenaars: Erna Booman, Wil Dinslage, Frank Eerhart, Marian Gerrits, Ingrid van der Hoeven, Martin Koole, Paul Legeland, Claudie van der Linde, Steven Luca, Gerdien Ouwehand, Jan Radersma, Jeanne Rombouts, Rupert Spijkerman, Gert Strengholt, Thea Zweerink, Herman Tjepkema, Sabine Vess, Douwe Vosselman, Mieke de Waal, Rogier Walrecht

 

 

Zondag 2 juni t/m 30 juni

DELFTS BLAUW new images II

DELFTS BLAUW NEW IMAGES II

Delft en Delfts blauw zijn al vier eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ooit telde Delft ruim dertig plateelbakkerijen. Zoals de Porceleyne Fles, die in 1653 werd opgericht. Delfts aardewerk was een goedkoop alternatief voor het gewilde Chinese porselein, dat via de V.O.C. naar de lage landen werd verscheept. Het bracht de stad faam tot ver over de landsgrenzen. Delft behield z’n ijzersterke imago als keramiekstad, ook toen het begin 19 e eeuw mis ging met de aardewerkindustrie. Delft dankt z’n bekendheid in het buitenland aan Delfts blauw. Nog meer dan aan Vermeer en Oranje.  De gouden eeuw herdenken is dus ondenkbaar zonder Delfts Blauw.

10 tot 12 kunstenaars worden geselecteerd en uitgenodigd om in de meimaand van 2019 bij WAD een week te werken met het befaamde Delfts Blauw. Aansluitend volgt een tentoonstelling van deze kunstwerken.

Logies/catering, werkplaats en lezingen vinden plaats bij WAD.

Zondag 30 juni t/m 15 september

PULCHRI te gast bij WAD

PULCHRI TE GAST BIJ WAD

Leden van de befaamde kunstenaars vereniging PULCHRI Studio zijn te gast bij WAD. Selectie zal begin 2019 afgerond worden.

Zondag 15 september t/m 10 november

Jubileum tentoonstelling WAD 20 jaar

JUBILEUM TENTOONSTELLING WAD 20 JAAR

Sinds 1999 organiseert WAD tentoonstellingen, educatieve projecten, lezingen enz. in dit feestelijke jubileumjaar kijken wij trots terug op deze periode en kijken vooruit met jubileumtentoonstelling waarvan de inhoud nog een verassing blijft…

Zondag 10 november t/m begin januari 2020

LANDSCHAP

LANDSCHAP

In de middeleeuwen en renaissance waren landschappen op schilderijen vaak het decor voor Bijbelse taferelen. In de late 16de en vooral in de 17de eeuw ontwikkelde het landschap zich tot een zelfstandig thema. Vanaf de jaren 1620 ontstond een typisch Hollandse landschapsschilderkunst, in de grond realistisch, met een kenmerkende aandacht voor atmosferisch perspectief en lichtweergave. Tegelijkertijd werden de composities strakker en soberder, op basis van duidelijke horizontale en diagonale belijningen. De horizon werd bewust laag gehouden, waardoor er volop ruimte kwam voor de karakteristieke weidse Hollandse wolkenluchten. Landschappen waren er in verschillende soorten. Heel Hollands waren de rivierlandschappen, met brede uiterwaarden en grazende koeien, boten op het water, vaak met het silhouet van een stad op de achtergrond. Duinformaties en winterlandschappen waren populair, alsook de typisch Hollandse weiden met vee, vaak stieren en koeien.

WAD maakt een selectie van 16 kunstenaars om het Hollands landschap uit te beelden.